Djevojka vozila jet-ski i doživjela nezgodu kod rogoznice

Dana 20. kolovoza 2010., oko 18.00 sati, djelatnici Lučke Kapetanije Šibenik dobili su dojavu od Pomorske policije Šibenik, da je ženska osoba S.R. (35) iz Splita vozeći jet-ski u uvali Sičenica kod Rogoznice, doživjela nezgodu, te  zadobila ozljede glave, vrata i frakturu nosa. Prebačena je u šibensku bolnicu.

Prema navodima svjedoka do nezgode je došlo kada je ženska osoba koja je vozila jet-ski željela proći između jahte i kopna, te nije zamijetila postavljeni konop, koji je zakačila vratom,i na taj način zadobila navedene ozljede.

Svjedoci također navode da je riječ o talijanskoj jahti marke „Azimut 50“, koja je bila usidrena provom i sidrom prema sredini uvale, a na kopno su s krme vezali konop bijele boje (50-60 m dužine), koji nije ničim bio označen. Spomenuta jahta je odmah nakon nezgode digla sidro i otplovila.

Povratkom u LK Šibenik, na temelju iskaza svjedoka nezgode, djelatnici kapetanije utvrdili su identitet zapovjednika motorne jahte.

Odmah su o svemu obaviještene sve ispostave LK Šibenik, LK Split i Zadar, te Pomorska policija u Šibeniku, kako bi na vrijeme reagirali i spriječili odlazak tražene jahte.

Istraga je u tijeku.



Pisane vijesti