Most Mićevec spreman za puštanje u promet

 

željeznički most Završila je sanacija željezničkoga mosta Sava Jakuševac, poznatog i kao most Mićevec, i tehničkim pregledom utvrđeno je da je most spreman za puštanje u promet, što će se dogoditi polovicom prosinca ove godine kada na snagu stupi željeznički vozni red 2011./2012., priopćeno je danas iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

HŽ napominje kako je pokusnim opterećivanjem izvedenim 15. studenoga 2011. i tehničkim pregledom obavljenim 25. studenoga 2011. završila sanacija željezničkoga mosta Sava Jakuševac, koji je zbog utonuća jednoga od potpornih stupova od ožujka 2009. zatvoren za željeznički promet.

Tim dvama tehničkim zahvatima utvrđeno je da je most spreman za puštanje u promet, a to će se dogoditi polovicom prosinca 2011. kada na snagu stupi željeznički vozni red 2011./2012.

"Troškovi sanacije mosta bitnoga za obavljanje željezničkoga teretnog prijevoza u cijelom zagrebačkom čvorištu iznose nešto manje od 30 milijuna kuna, a HŽ Infrastruktura d.o.o. financirala ju je sredstvima iz zajma za koji je jamstvo dala Vlada RH", stoji u priopćenju HŽ-a.


(Hina)