Do sezone 2013. pomorcima Jadrolinije isplata potraživanja za neiskorištene i neisplaćene sate preraspodjele

Spit, 27. srpnja 2010. - kap. Mario Babić, državni tajnik za more s predstavnicima Sindikata pomoraca Hrvatske (Vladimir Svalina, Anton Malger i Neven Predovan), Nezavisnog sindikata pomoraca putničkih brodova Hrvatske-Split (Grgo Dujmović i Neven Burić), Radničkog vijeća (Tomislav Urlić i Marica Njegovan) i Uprave Jadrolinije (Slavko Lončar), te Agencije za obalni linijski pomorski promet (Ivan Franičević) na današnjem sastanku održanom u Splitu između predstavnika Ministarstva, Uprave Jadrolinije i sindikataSve obveze Jadrolinije prema pomorcima nastale s osnova neiskorištenih i neisplaćenih sati preraspodjele bit će podmirene najkasnije do lipnja 2013. godine, a počevši od 2011. godine, zaključeno je na današnjem sastanku održanom u Splitu između predstavnika Ministarstva, Uprave Jadrolinije i sindikata.

Riječ je o nastavku razgovora održanog prošli tjedan u Zagrebu, kojeg je vodio kap. Mario Babić, državni tajnik za more s predstavnicima Sindikata pomoraca Hrvatske (Vladimir Svalina, Anton Malger i Neven Predovan), Nezavisnog sindikata pomoraca putničkih brodova Hrvatske-Split (Grgo Dujmović i Neven Burić), Radničkog vijeća (Tomislav Urlić i Marica Njegovan) i Uprave Jadrolinije (Slavko Lončar), te Agencije za obalni linijski pomorski promet (Ivan Franičević).

Prema podacima Uprave Jadrolinije, krajem svibnja 2010. godine, utvrđeno je da 957Split, 27. srpnja 2010. pomoraca ima oko 780 tisuća neiskorištenih sati s  naslova preraspodjele, a iznose 29 milijuna kuna (odnosno manje od 1,5 mjesečne bruto plaće u Jadroliniji).

Nakon višesatne rasprave, osim dinamike utvrđen je i način isplate o kojem će svaki pomorac dobiti pismenu obavijest na platnoj listi.



Pisane vijesti