U Jelsi izgorjela austrijska jahta

Lučka kapetanija Split sinoć u 19.15 sati primila je obavijest od Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru da u uvali Vrboska na otoku Hvaru gori jahta bez posade te je kapetan Ispostave u Jelsi upućen na mjesto požara.

Radi se o jahti „BORA IV", austrijske zastave, duljine 13,87 metara, u vlasništvu Harald Keifera iz Austrije. Prema uredno izdanoj vinjeti, na jahti je plovio vlasnik sa suprugom.

Jahta je dotegljena do obale i privezana, a požar je pogašen teškom pjenom iz vatrogasnih vozila. U gašenju požara sudjelovalo je 35 vatrogasaca i četiri DVD društva s otoka Hvara.

Na jahti se nalazi 1000 litara dizel goriva, no nema onečišćenja mora. Visina nagorjelog trupa iznosi oko jedan metar iznad površine mora. Nema pukotina na tankovima tako da nema niti opasnosti od curenja goriva, a dogovoreno je da vatrogasci dežuraju pored opožarene jahte cijelu noć.

Budući su članovi posade bili u šoku, ujutro će doći u Lučku ispostavu u Jelsi, gdje će ih kapetan ispostave saslušati i zaprimiti prijavu o nezgodi.



Pisane vijesti