Nasukala se talijanska jahta kod Poreča

Poreč, 12. srpnja 2010. - talijanska motorna jahta nasukala se na pličini kod otoka Mali školjDana 12. srpnja 2010. godine, oko 11.30 sati djelatnici Lučke ispostave Poreč zaprimili su iz marine Červar Porat obavijest o nasukanju motorne jahte na pličini Mali Školj.

Radi se o jahti tipa Princess 480, oznake 4MN 844/D „GUAMPA“ (dužine 14,49 m), koja je plovila pod talijanskom zastavom. Na jahti su se nalazili supružnici, talijanski državljani.

Do nezgode je došlo kada je jahta prešla po najvišem vodostaju, preko ruba pličine Veliki Škoj, oštetila propelere i listove kormila, te se zbog nemogućnosti daljnjeg pogona, nošena valovima i vjetrom nasukala na pličinu Mali Školj.

U nezgodi nije došlo do onečišćenja mora, a nema ni ozlijeđenih.

Jahta je odsukana oko 21 sat, te je otegljena sa pličine u marinu Červar Porat, a nakon detaljnog pregleda danas ujutro otegljena je u marinu Vrsar, gdje će se izvaditi iz mora, te će se otkloniti oštećenja podvodnih pogonskih i kormilarskih dijelova.

Nakon provedenog postupka utvrđivanja činjenica, vlasniku je Lučka ispostava Poreč izdala zabrana isplovljenja do otklanjanja oštećenja.

Upravne i sigurnosne istražne radnje su u tijeku.



Pisane vijesti