Ministarstvo mora poduzima mjere za zaštitu interesa hrvatskih pomoraca u Gabonu

Državni tajnik za more kap. Mario Babić razgovarao je jutros s hrvatskim pomorcima koji se nalaze na brodu „Swift Split“ u luci Owen u Gabonu te su mu potvrdili da je jučer na brod dopremljena hrana koja će im potrajati narednih 5-6 dana.

Državni tajnik Babić obećao im je da će Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture putem Ministarstva vanjskih poslova osigurati sredstva za opskrbu broda hranom ukoliko to ne učini tvrtka Split Ship Management kao tehnički upravitelj broda.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture danas je počelo s inspekcijskim nadzorom u SSM-u kao ovlaštenom posredniku pri zapošljavanju pomoraca.

Obzirom da je brod pod panamskom zastavom Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uputilo je dopis pomorskoj administraciji Paname i Veleposlanstvu Republike Paname da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti kao država zastava kako bi se pomorcima na brodu „Swift Split“ omogućili dostojanstveni životni i radni uvjeti.

Također, pomorskoj administraciji Gabona Ministarstvo je uputilo dopis u kojem ih moli za pomoć posadi na brodu „Swift Split“ u opskrbi hranom i vodom.



Pisane vijesti