Na Ugljanu otvoren Dom za starije i nemoćne, na Pašmanu školska športska dvorana

Preko, 21. svibnja 2010. - Ministar Kalmeta otvorio je u Preku na otoku Ugljanu Dom za starije i nemoćne osobe kojeg je blagoslovio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a svečanosti su nazočili zadarski župan Stipe Zrilić i načelnik Općine Preko Ante JerolimovMinistar mora, prometa i infrastrukture BOŽIDAR KALMETA otvorio je danas u Preku na otoku Ugljenu Dom za starije i nemoćne osobe kojeg je blagoslovio zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a svečanosti su nazočili zadarski župan Stipe Zrilić i načelnik Općine Preko Ante Jerolimov.

Dom će moći primiti 20 osoba, a nastao je nakon rekonstrukcije i adaptacije stare škole, za što je utrošeno 8 milijuna kuna, a za opremu dodatnih 1,2 milijuna kuna. Osnivanje doma financijski su podržali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sa 6,7 milijuna kuna, Zadarska županija sa 1,5 i Fond za regionalni razvoj s milijun kuna.

U domu će se pružati usluge smještaja, prehrane, radne terapije, socijalnog rada i njega Preko, 21. svibnja 2010. Preko, 21. svibnja 2010. - Ministar Kalmeta u društvu zadarskoga nadbiskupa Želimira Puljića nakon svečanog otvorenja, obišao je štićenike novoizgrađenoga doma za starije i nemoćne osobekorisnika, a predviđena je i vaninstitucionalna skrb poput dostave čistog rublja, posteljine i dostave obroka. Specifičnost doma na Ugljanu je što većinu zaposlenika čine osobe iz Zadra.

Prijepodne otvoren je još jedan objekt na susjednom otoku Pašmanu. Državni tajnik za more kap. Mario Babić otvorio je dograđeni kat osnovne škole u Neviđanima i novu školsku športsku dvoranu, što je, kako je istaknuo, 38 objekt ovakve namjene koji se otvara na otocima.

Izgradnju novih objekata namijenjenih djeci pozdravili su državni tajnik i župan Zrilić složivši se da su oni jamstvo da će se živjeti na otocima. Babić je istaknuo da je posebna pozornost posvećena Ugljanu i Pašmanu u čiji je razvoj s ulaganjima u most i kanal Neviđane, 21. svibnja 2010. - kap. Mario Babić, državni tajnik za more svečano je otvorio dograđeni kat osnovne škole u Neviđanima na otoku Pašmanu, te novu šlolsku športsku dvoranuMali Ždrelac ukupno investirano 100 milijuna kuna.

Škola u Neviđanima imala je nekad 405 učenika, a sada 150 koji će imati na raspolaganju 12 učionica, kuhinju i dvoranu, istaknuo je načelnik Općine Pašman Nedjeljko Medić.

Dogradnja škole stajala je oko 3,7 milijuna kuna, a izgradnja dvorane 6, a obje investicije financirane su u omjerima Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture 75, te Zadarska županija i Općina Pašman sa po 12,5 posto.

U tijeku je i natječaj za nabavu tribina koju će sa pola milijuna kuna financirati Ministarstvo i Županija.


Neviđane, 21. svibnja 2010. - osnovnoj školi u Neviđanima na otoku Pašmanu dograđen je kat i športska dvorana



Pisane vijesti