Brodosplit: Jadroplovu predan novi brod za prijevoz rasutih tereta

Split, 3. svibnja 2010. - Blanka Vlačić, najtrofejnija hrvatska atletičarka na palubi broda "Peristil" kojemu je 'krsna kuma' i koji je izgrađen u splitskom brodogradilištu u društvu zapovjednika i posade broda(Hina)

U splitskom brodogradilištu danas je službeno obavljeno krštenje novosagrađenog broda koji će nositi ime "Peristil", a kuma je bila najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić.

Riječ je o brodu za prijevoz rasutih tereta, dužine 190 metara, širine 42 metra i nosivosti 52.000 tona izgrađenog za domaćeg brodara "Jadroplov".

Ovo je prvi od dva broda za domaćeg naručitelja "Jadroplov". Drugi će, kako je rečeno, biti izgrađen do rujna ove godine.

Državni tajnik za more kap. Mario Babić je istaknuo kako je brod "Pristil" jedan od 11 brodova koji se grade na temelju projekta Vlade RH u kojem ćeSplit, 3. svibnja 2010. - Blanki Vlašić, kao kumi broda pripala je čast razbijanja boce pjenušca o trup "Peristila", novoizgrađenog broda za flotu "Jadroplova" Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture sudjelovati sa 240 milijuna kuna potpore.

Predsjednik Uprave "Jadroplova" Stjepan Papić je istaknuo kako je ovo veliki dan za radnike Jadroplova jer su ovaj brod zaradili svojim dugogodišnjim radom i odricanjem.

Predsjednik Uprave "Brodosplita" Srđan Kovač je posebice istaknu zadovoljstvo što je ovaj brod izgrađen za splitsku tvrtku "Jadroplov".

"Time je nakon devet godina ponovno uspostavljena suradnja splitskih brodograditelja i brodara - Brodosplita i Jadroplova", kazao je Kovač na svečanosti krštenja novog broda.

Kovač je po završetku svečanosti Split, 3. svibnja 2010. - svečana Kumina dužnost presijecanja vrpce i razbijanja boce pjenušca o trup novoizgrađenog broda, usješno je obavljenja uz pomoć i podršku vrijednih radnika "Brodosplita"odgovarajući na novinarska pitanja rekao da očekuje nastavak suradnje "Brodosplita" i "Jadroplova".




Pisane vijesti