U brodogradilištu "3. maj" isporučen tanker za Uljanik plovidbu

Rijeka, 9. ožujka 2010. - svečanost primopredaje novoizgrađenoga tankera "Verige" započela je podizanjem hrvatskoga barjaka na zapovjedni most tankeraU riječkom brodogradilištu "3. maj" danas je naručitelju, Uljanik plovidbi, isporučen tanker Verige, a primopredaji je nazočio državni tajnik za more kap. Mario Babić.

Tanker, namijenjen za prijevoz naftnih proizvoda i kemikalija, dug je 195, širok 32 i visok 18 metara, a ima nosivost 52.000 tona.

Verige je drugi od četiri broda za Uljanik plovidbu koje će graditi "3. maj" , preostala dva bit će identična, a jedan će biti izgrađen ove godine.

Preuzimanjem ovog broda flota Uljanik plovidbe d.d. povećana je na ukupno osam brodova prosječne starosti flote 3,5 godina. Tanker Verige odmah po preuzimanju bit će uključen u komercijalnu eksploataciju.

Iako je isporučen s tri mjeseca zakašnjenja zbog nelikvidnosti brodogradilišta, iz Uljanik plovidbe ističu kako su zadovoljni suradnjom s riječkim brodogradilištem te dodaju da je zakašnjenje rezultat teške situacije u brodogradnji, a oni su po tom pitanju, kažu, socijalno osjetljivi.
Rijeka, 9. ožujka 2010. - kap. Mario Babić, državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastukture nazočio je svečanosti primopredaje novoizgrađenog tankera u riječkom brodogradilištu za potrebe flote "Uljanik plovidbe"Rijeka, 9. ožujka 2010. - državni tajnik za more, kap. Babić sa predstavnicima uprave riječkog brodogradilišta "3. Maj" i predstavnika "Uljanik plovidbe". vlasnika tankera

















Rijeka, 9. ožujka 2010. - uz državnog tajnika, kap. Babića svečanosti primopredaje tankera "Verige" nazočio je Vojko Obersnel, rječki gradonačelnik, predstavnici Lučke kapetanije i Lučke uprave Rijeka i drugi djelatnici i službenici lokalne samouprave i dvaju poduzeća
(Hina)



Pisane vijesti