Primopredaja tankera Verige

Brodogradilište 3. maj i Uljanik plovidba postigle su i potvrdile konačni dogovor o preuzimanju tankera Verige, u ime i za račun vlastite inokompanije Uljanik plovidbe, objavila je ta tvrtka na Zagrebačkoj burzi.

Dogovorom je osigurana promptna primopredaja broda dogovorena za 9. ožujka ove godine. Odmah po preuzimanju tanker Verige, namijenjen za prijevoz naftnih produkata i kemikalija, bit će uključen u komercijalnu eksploataciju, kaže se u priopćenju.

"Verige" je ugovoren prije nekoliko godina po tada aktualnim cijenama. No cijene su u međuvremenu pale zbog globalne krize koja je pogodila brodare i smanjila cijene brodova, pa primopredaja Verige između 3. maja i Uljanik plovidbe nije tekla glatko.

Riječko brodogradilište ima problema i s isporukom car-carrier "Monte Carlo". Taj brod 3. maj nije uspio prodati prvobitnom naručitelju i sada ga, po neslužbenim informacijama, pokušava prodati u Kinu.

Uljanik plovidba također je danas na Zagrebačkoj burzi potvrdila da je krajem prošlog tjedna stekla 250 vlastitih dionica. Nakon tog stjecanja, ukupni broj trezorskih dionica iznosi 35.631, što predstavlja 6,14 posto temeljnog kapitala.


(Hina)



Pisane vijesti