Dobit Luke Rijeka u 2009. godini 3,02 milijuna kuna

Luka Rijeka je prošlu godinu završila s neto dobiti od 3,02 milijuna kuna, što je milijun kuna viša neto dobit nego 2008. godine, pokazuju podaci iz financijskog izvješća objavljenog na internetskim stranicama Zagrebačke burze.

U izvješću Uprave o stanju društva kaže se da su poslovni rezultati ostvareni u 2009. nešto bolji od planiranih, zahvaljujući na vrijeme poduzetnim tržišnim projektima, mjerama štednje i racionalizacije.

Uprava ističe i kako je dobit ostvarena iz osnovne djelatnosti dvostruko viša od dobiti iz ukupnog poslovanja.

Ukupni promet Luke Rijeka u prošloj je godini iznosio 5,2 milijuna tona tereta i za 14 posto je niži nego 2008. godine. Iz tvrtke ističu kako usporedba naturalnih sa financijskim rezultatima pokazuju pozitivan trend s obzirom da su poslovni prihodi proizišli izravno iz osnovne djelatnosti manji za 7 posto.

Imajući u vidu krizu koja je izazvala pad potrošnje i pad trgovinske razmjene na globalnoj razini, a time i značajniji pad prometa u svim lukama, razvidno je da je Luka Rijeka osnovnu djelatnost u prošloj godini obavljala bez većih negativnih efekata recesije i time uspjela zadržati kontinuitet pozitivnog poslovanja, ističe Uprava.

Po podacima iz izvješća, ukupni prihodi Luke Rijeka u 2009. godini iznosili su 202,4 milijuna kuna i bili su 12,1 posto manji od prihoda iz prethodne godine, dok su ukupni rashodi smanjeni za 12,6 posto, na 199,4 milijuna kuna.


(Hina) 



Pisane vijesti