Rijeka: potpisan ugovor o produljenju koncesije za terminal Brajdicu

Ugovor o produljenju koncesije za riječki kontejnerski i ro-ro terminal Brajdica potpisali su danas ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača i predsjednik uprave tvrtke koncesionara Jadranska vrata Goran Manfredi.

Koncesija je time produljena do studenog 2041. godine zbog povećanja prometa na kontejnerskom terminalu Brajdica, potrebe za proširenjem prekrcajnih kapaciteta i prihvata većih brodova.

Istaknuto je i kako će koncesionar, tvrtka Jadranska vrata, uložiti 54,5 milijuna eura u nabavku opreme i sanaciju prostora. Do sredine iduće godine predviđa se i partnerstvo koncesionara sa zainteresiranim investitorom.

Prošireni terminal nudit će mogućnost prekrcaja 500.000 kontejnerskih jedinica (TEU) godišnje, a time će se zbog rasta prometa i prihoda stvoriti mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u prometnom sektoru Rijeke i cijele Hrvatske, kazao je ravnatelj Lučke uprave Rijeka Bojan Hlača.

Dodao je da će Lučka uprava uložiti u proširenje pristaništa, povećanje skladišnih površina, izgradnju novog ulazno-izlaznog punkta, dogradnju prekrcajne stanice za željezničke vagone i uređenje prostora servisnih djelatnosti.


(Hina)



Pisane vijesti