HC predstavio ulaganja u Vukovarsko-srijemsku ┼żupaniju

Hrvatske ceste (HC) uložit će u iduće četiri godine u izgradnju, rekonstrukciju i održavanje državnih cesta na području Vukovarsko-srijemske županije oko 400 milijuna kuna, najavio je danas predsjednik Uprave HC-a Stjepko Boban.

Program četverogodišnjeg ulaganja u cestovnu infrastrukturu Vukovarsko-srijemske županije izaslanstvo HC-a predstavilo je na sastanku sa županijskim čelnicima, gradonačelnicima i načelnicima općina, saborskim zastupnicima te predstavnicima tvrtaka i institucija vezanih uz cestogradnju.

Među važnijim ulaganjima najavljenim do 2012. godine Boban je istaknuo izgradnju istočne obilaznice Vinkovaca, duge 9,4 kilometra, i obilaznice Vukovara, duge 19,6 kilometara, dijelova buduće brze ceste koja će se izgraditi između tih dvaju gradova.

Među prioritetima je i izgradnja srijemske granične transverzale od Iloka do Lipovca, duge 39,5 kilometara, kojom bi se Ilok, Tovarnik i Lovas povezali s autocestom A3, rekao je Boban, dodajući da se u sljedeće četiri godine planira izgraditi i šest kilometara duga dionica Nuštar-Vukovar u sklopu brze ceste Osijek-Vukovar-Vinkovci-Županja.


(Hina)