Hrvatski otočni proizvodi na Božićnom sajmu u Tkalči

Zagreb, 18. prosinca 2009.Vina s Visa, Korčule, Pelješca i Hvara, maslinova ulja s Visa, Dugog otoka i Korčule, paški sirevi, brački fini sapuni, rapska torta, korčulanski tradicionalni kolači, viški hib, džemovi i likeri s Visa, Korčule i Lastova, suveniri od bračkog kamena, proizvodi od lavande s Raba predstavljaju se od danas do Badnjaka od 10 do 22 sata u okviru Božićnog sajma u Zagrebu.

Na ulazu u Tkalčićevu ulicu, lijevo od stepenica za tržnicu Dolac, stanovnici Zagreba moći će razgledati i kupiti proizvode 19 otočnih proizvođača, kojima je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture dodijelilo oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“.

Otočni proizvodi izloženi su na posebno obilježenim štandovima, za koje je potporu dalo Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je prije tri godine pokrenulo projekt vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom „Hrvatski otočni proizvod“ s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.

Radi se o proizvodima koji su rezultat otočne tradicije, razvojno-istraživačkog rada, inovacije i invencije, čija razina kvalitete mora biti mjerljiva. Oni potječu s ograničenih otočnih lokaliteta i rade se u malim serijama, ali ipak su pristupačni po svojim cijenama.

Oznaku kvalitete „Hrvatski otočni proizvod“ do sada je dobilo 46 otočnih proizvođača za 97 proizvoda i proizvodnih linija sa 13 hrvatskih otoka.

Zagreb, 18. prosinca 2009.Zagreb, 18. prosinca 2009.



Pisane vijesti