U Atlantskoj plovidbi zadovoljni rezultatima

Unatoč teškoj godini u dubrovačkoj brodarskoj tvrtki Atlantska plovidba zadovoljni su rezultatima poslovne 2009. godine, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Uprave Ante Jerković.

Napomenuo je kako je prošle godine najavljivani gubitak od 30 milijuna američkih dolara smanjen u posljednjih nekoliko mjeseci te zahvaljujući oporavku tržišta na koncu poslovne 2009. godine očekuju gubitak od 4 do 6 milijuna dolara.

Prema planu za 2010. godinu očekuju čistu dobit od 12 milijuna američkih dolara.

Jerković je kazao i da je kretanje dionica Atlantske plovidbe slijedilo kretanje tržišta, a kad je riječ o cijeni ona je na kraju 2008. iznosila 689 kuna, a na današnji dan iznosi 1.005 kuna.

Kad je u pitanju flota i njena obnova Jerković je kazao kako je porinućem broda Sveti Vlaho u vijetnamskom brodogradilištu zaokružen ambiciozni program obnove flote vrijedan oko 220 milijuna američkih dolara, a do 2012. godine slijedi isporuka još četiri nova broda.

Kad su u pitanju ostala društva u vlasništvu Atlantske plovidbe rečeno je kako zrakoplovna tvrtka Dubrovnik Airlines bilježi očekivani gubitak od 2,5 milijuna eura, a u 2010. godini očekuju bolje poslovanje.


(Hina)



Pisane vijesti