Šelebaj-Sellier na čelu Mediteranske plovidbe

Nadzorni odbor brodarske tvrtke Mediteranska plovidba iz Korčule opozvao je krajem prošloga tjedna dosadašnjeg direktora Vinka Kapelinu i na njegovo mjesto imenovao Vladimira Šelebaj-Selliera, navodi se u priopćenju tvrtke objavljenom danas na Zagrebačkoj burzi.

Zbog teškog financijskog stanja, novi krizni management uz potporu stručnjaka iz branše, kako se navodi, ima zadaću financijski i operativno restrukturirati poduzeće te stabilizirati, a zatim i proširiti poslovanje, posebice na strana tržišta, s ciljem da se Mediteranska plovidba vrati na pozicije koje je izgubila prošlih godina.

Mediteranska plovidba brodar je s dugogodišnjom tradicijom specijaliziran na tzv. "frigo/ reefer" tržištu brodova hladnjača.

Prošlu je godinu ta tvrtka završila sa gubitkom od 6 milijuna kuna, dok je u prvih devet mjeseci ove godine imala neto dobit od 204 tisuće kuna.

Ukupni prihodi Mediteranske plovidbe u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 25,07 milijuna kuna, što je smanjen je za 12,9 posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Najveći dio prihoda ostvaren je na inozemnom tržištu i to u iznosu od 17,2 milijuna kuna, dok su ostalo prihodi od domaćeg linijskog prijevoza i prihodi od najmova. Ukupni rashodi tvrtke u tom razdoblju iznosili su 24,8 milijuna kuna.


(Hina)



Pisane vijesti