Uspješna sezona riječke lučke kapetanije

Riječka Lučka kapetanija ostvarila je vrlo uspješnu sezonu, bez ijednoga smrtnog stradanja, kazao je lučki kapetan Darko Glažar na današnjoj konferenciji za novinstvo.

Podsjetio je kako je u prvih devet mjeseci u pet spašavanja spašeno šestero ljudi te da je na području djelovanja lučke kapetanije bilo sedam onečišćenja mora, ali samo fekalnim i oborinskim vodama, ali ne i s brodova.

U inspekcijskom nadzoru sudjelovalo je svih 11 brodica lučke kapetanije koje su prevalile ukupno 8900 nautičkih milja, a do 1. listopada obavljena su 1782 inspekcijska nadzora, što je za 25 posto više nego u istom razdoblju lani.

Po njegovim riječima, domaća plovila u riječku su luku u devet mjeseci 2009. uplovila 71.150 puta, što je za sedam posto manje nego 2008., a strana plovila uplovila su 1893 puta ili pola posto više nego u prošloj godini.

Ove godine organizirano je 3500 ispita za voditelje brodica, a do 1. listopada izdano je 13.307 vinjeta, što je za tri posto više nego 2008., rekao je riječki lučki kapetan.

Istaknuo je da su prihodi lučke kapetanije samo u srpnju i kolovozu 2009. bili 7,2 milijuna kuna, a ostvareni su pregledima i baždarenjem brodova, prodajom raznih vrsta obrazaca, prikupljanjem upravnih pristojba, novčanim kaznama i organizacijom ispita.


(Hina)



Pisane vijesti