Potopila se jedrilica kod Čiova

Jutros u 07.30 Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru dobila je od čuvara ribogojilišta dojavu o potopljenoj jedrilici kojoj kod Srednje Klude kod Čiova na tri metra dubine viri samo jarbol.

Radi se o motornoj jedrilici „Galera“, oznake 185-TG,  dužine 14.2 metra u najmu kod čarter tvrtke Navigator d.o.o. sa četiri člana posade, poljskih državljana, od kojih su dvije ženske i dvije muške osobe.

Sinoć oko 19.00 sati jedrilica se nakon udara u dno potopila kod Srednje Klude i tom prilikom brodica u prolazu uspjela je preuzeti sve članove posade koji nisu bili ozlijeđeni te su smješteni u ACI marinu Trogir.

Oko potopljene brodice nema onečišćenja mora. Djelatnik ispostave Trogir isplovio je s gumenjakom na mjesto potonuća, a čarter tvrtka će organizirati vađenje jedrilice. Lučka kapetanija će izvršiti očevid, a protiv voditelja brodice podnijet će optužni prijedlog.

Također, noćas u 03.05 sati preko Obalne radio postaje Split radio javljeno je da je s jahte ispred marine Kaštela upućen poziv u pomoć.

Radi se o jahti u charteru „Aniela“ sa tri poljska državljana koji zbog iznenadne jake bure nisu mogli naći ulaz u marinu te su ispalili raketu. Dežurni u marini isplovio je s gumenjakom kako bi im pokazao put te ih uveo do veza u 03.45 sati.



Pisane vijesti