EBRD objavio poziv kompanijama zainteresiranim za pružanje usluga nadzora u projektu putničke luke Dubrovnik

Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) u ponedjeljak je na svojoj internetskoj stranici objavila poziv zainteresiranim savjetodavnim kompanijama za usluge nadzora u projektu obnove i gradnje dijela terminala putničke luke Dubrovnik.

Poziv se nadovezuje na obavijest o postupku odabira izvođača radova za taj projekt, objavljenu na internetskoj stranici EBRD-a početkom studenog prošle godine.

Tražene usluge uključuju obveze i ovlasti iz područja inženjerstva, računovodstva, odobravanja programa, građevinske operative, tehnologije i materijala izvođača, te izvješćivanje Lučke uprave o radovima. Potrebno stručno znanje uključuje tehničku ekspertizu, znanja na području upravljanja projektom i upravljanja ugovorima te financijska znanja, ističe se u priopćenju.

Postupak prikupljanja upita zainteresiranih kompanija bit će zaključen 16. listopada ove godine.

Troškovi projekta procijenjeni su na osam milijuna eura a njegova bi provedba trebala početi u ožujku 2010. i trajati oko 12 mjeseci. Lučka uprava Dubrovnik koristit će za provedbu sredstva iz kredita EBRD-a, stoji u priopćenju EBRD-a.

Projekt uključuje rekonstrukciju i gradnju operativne obale na području veza 17 (Batahovina I) u duljini od 600 metara.

Kako se navodi na internetskim stranicama Lučke uprave Dubrovnik, cilj projekta je osposobiti i angažirati taj dio luke za potrebe trajektnog međunarodnog i domaćeg linijskog prometa, dok bi se unutarnji dio luke od 10. do 16. veza prenamijenio isključivo za potrebe prihvata brodova na kružnim putovanjima.

Projekt podrazumijeva proširenje lučkog područja na područje iznad Jadranske magistrale u smjeru stare željezničke trase, što podrazumijeva stvaranje terminalnog platoa uklanjanjem kamenog pokosa u smjeru željezničke trase.

Pravo sudjelovanja na međunarodnom natječaju imaju sve tvrtke, bez ograničenja s obzirom na nacionalnu pripadnost.


(Hina)



Pisane vijesti