Sporazum o uređenju ceste na Hvaru, projektu vrijednom 40 milijuna eura

Sporazum o uređenju međusobnih prava i obveza u financiranju projektne i ostale dokumentacije te izvedbe radova rekonstrukcije i uređenja državne ceste D-116 na dionici Poljica-Sućuraj, na otoku Hvaru, danas su u Splitu potpisali predstavnici Hrvatskih cesta, općina Jelsa i Sućuraj, Hvarskog vodovoda, HEP-a i Splitsko-dalmatinske županije.

Projekt je vrijedan 40 milijuna eura i obuhvaća rekonstrukciju ceste između Poljica i Sućurja te izgradnju "T" raskrižja na mjestu priključaka budućih turističkih zona, vodoopskrbnog cjevovoda i elektroopskrbnog voda u okviru cestovnog zemljišta naznačene dionice, a radovi će se izvoditi u razdoblju od 2012. do 2015. godine.

Projekt je kandidiran je za financiranje nepovratnim sredstvima iz fondova Europske unije, izvijestili su iz Splitsko-dalmatinske županije.

Ističu kako je riječ o važnom projektu za istočni dio otoka Hvara kako u prometnom tako i infrastrukturnom smislu.

Procjenjuje se, naime, da će sat i pol puta od 38 kilometara od Sućuraja do Jelse realizacijom projekta skratiti na 20 minuta do pola sata.

Također će se poboljšati vodoopskrba i elektroopskrba, jer se do sada taj dio otoka Hvara strujom opskrbljivao iz Makarskog primorja, što je u vrijeme turističke sezone, kada se na tom području povećava potrošnja, predstavljalo veliki problem, navodi se u priopćenju Splitsko-dalmatinske županije.


(Hina)



Pisane vijesti