Na liniji Prvić-Vodice izabran Ivante s brodom 'Ante Veli'

Tvrtki Ivante d.o.o. iz Zlarina dodijeljena je koncesija na šest godina da brodom 'Ante Veli' održava novu cjelogodišnju državnu brodsku liniji 506 koja povezuje Prvić Luku i Prvić Šepurine s Vodicama, priopćili su danas iz Agencije za obalni linijski pomorski promet.

Odlučilo je to Upravno vijeće Agencije na današnjoj sjednici održanoj u Zagrebu i prihvaćajući mišljenje stručnoga povjerenstva na čelu s predsjednikom kap. Janesom Lakošom, šibenskim lučkim kapetanom, da ponuda tvrtke Ivante d.o.o. jedina u cijelosti odgovara uvjetima natječaja.

Koncesionar će liniju održavati uz godišnju potporu od 1,3 milijuna kuna.

Iz Agencije napominju da su se na ponovljeni javni natječaj za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na liniji 506 javili i Obrt 'Trn' iz Ždrelca, T.U.O. Mankul iz Zadra, te Triton-SC d.o.o. iz Trogira, ali njihove ponude nisu bile cjelovite.

Uspostava linije 506 predviđena je Odlukom o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je Vlada Republike Hrvatske donijela 7. prosinca 2008. Ukupna duljina linije je tri nautičke milje, a predviđeno je 27 povratnih putovanja tjedno u izvansezoni, te 34 povratna putovanja tjedno u sezoni.

Natječajem se tražio brod kapaciteta najmanje 40 putnika i minimalne brzine 10 čvorova. Izabrani brod 'Ante Veli' ima kapacitet 66 putnika, a brzinom od 12 čvorova pokreću ga dva dizelska stroja ukupne snage 312 kilovata, a ima i dva propelera. Brod je dug 16,3 i širok 4,7 metara, izgrađen je 1983. u britanskom brodogradilištu Sussex Shipyards Ltd. u Shorehamu, a rekonstruiran je 2000. godine.

Linija Između Prvića i Vodica uspostavit će se po isteku žalbenoga roka, odnosno po konačnosti odluke Upravnoga  vijeća. 



Pisane vijesti