Potraga za nestalim daskašem kod Pule

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru sa sjedištem u Rijeci dobila je sinoć oko 20.10 sati dojavu od županijskog centra 112 Pazin da se kod Zlatnih stijena u Puli daskaš bezuspješno pokušava dignuti na dasku te da ga jaka bura  nosi prema pučini, nakon čega je odmah pokrenuta potraga koja je nastavljena i jutros.

Traga se za rumunjskim državljaninom u dobi od 34 godine koji je na sebi imao sivu odjeću. Daska na kojoj je isplovio je s gornje strane plave, a s donje bijele boje, dok je jedro bijelo sa plavim i crvenim prugama.

U potragu su sinoć do ponoći bili uključeni brodica Lučke kapetanije Pula, tegljač Brodospasa ''Junak'', te četiri broda trgovačke mornarice strane zastave koji su plovili područjem traganja. Po svanuću se u 6 sati u traganje uključio i zrakoplov MORH-a Pilatus, uz plovila LK Pula i pomorske policije te brod Obalne straže.

Također, od jučer se putem obalne radio postaje Rijekaradio emitira poruka hitnosti za nestalim daskašem da svi brodovi koji plove na tom području obave osmatranje.

Spasilačkim jedinicama potragu otežavaju teški vremenski uvjeti – bura i veliki valovi.



Pisane vijesti