Odsukana austrijska jahta između Šila i Krka



Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru zaprimila je noćas u 22.25 sati dojavu da se između Šila i Vrbnika na otoku Krku u lučici Vodice dogodila pomorska nezgoda u kojoj se nasukala motorna jahta „Machy“, dužine 10 m, austrijske zastave, sa šest slovenskih državljana (troje malodobne djece i troje odraslih).

Lučka ispostava Šilo odmah nakon nezgode stigla je na mjesto događaja, te ustanovila da je jahta lakše oštećena, dok je posada kopnenim putem prebačena u Šilo.

Teže ozlijeđenih nije bilo, dok je jedna ženska osoba zbog stanja šoka prebačena u zdravstvenu ustanovu radi kontrole. Onečišćenja mora nije bilo.

Jahta je uz pomoć ronioca i dizalice odsukana u 2 sata, dok je u 4 sata dotegljena u luku Šilo te kasnije prebačena u brodogradilište u Klimnu radi popravka. 
 
Jahta ima uredno izdanu vinjetu od 12. lipnja 2009. u Šilu. 

Kapetan Ispostave Šilo Mladen Čargonja jutros je saslušao voditelja brodice i prekršajnim nalogom odredio novčanu kaznu od 3.100 kuna zbog počinjenja pomorskog prekršaja. Naime, voditelj brodice nije poštivao navigacijska pravila, odnosno glisirao je na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale, te mu je ustanovljena veća prisutnost alkohola u krvi od dopuštene. 



Pisane vijesti