Ponavljanje natječaja za brodsku liniju Prvić-Vodice



Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet donijelo je odluku o poništenju javnoga natječaja za obavljanje javnog prijevoza u linijskom pomorskom prometu na državnoj brodskoj liniji broj 506 Prvić Luka-Prvić Šepurine-Vodice, priopćili su danas iz Agencije.

Odluka je donesena na temelju ocjene Stručnog povjerenstva koje je nakon otvaranja ponuda 29. lipnja utvrdilo da nijedna ponuda ne ispunjava uvjete natječaja raspisanog 20. svibnja.

Na natječaj se javilo ukupno pet brodara: Destina d.o.o. iz Vodica, Fažanka Tours iz Neviđana, Ivante d.o.o. iz Zlarina, Obrt "Trn" iz Ždrelca i T.U.O. Mankul iz Zadra.

Nakon što je i Upravno vijeće Agencije za obalni linijski pomorski promet pregledalo sve pristigle ponude zaključilo je da su ispunjeni zakonski uvjeti za poništavanje natječaja, ističu u Agenciji.

Upravno vijeće je ujedno donijelo odluku o ponovnom raspisivanju natječaja za dodjelu koncesije na toj državnoj brodskoj liniji, a što će se obaviti po isteku žalbenih rokova.

Uspostava linije 506 predviđena je Odlukom o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu koju je hrvatska Vlada donijela 7. prosinca 2008.

Nova brodska linija bit će cjelogodišnja, a koncesija se daje na šest godina. Stanovnici Prvića uvođenje te linije zatražili su ponajprije zbog učenika viših razreda osnovne škole koji će nastavu tako moći pohađati u Vodicama, umjesto u Šibeniku.


Pisane vijesti