Ugovor o obnovi obale u trpanjskoj trajektnoj luci

Dubrovnik, 9, lipnja 2009. Branko Bačić, državni tajnik za more u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Mladen Milošević, ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije nakon svečanosti potpisivanja Ugovora o obnovi trajektne luke (foto: Zrinka Raguž)Državni tajnik za more Branko Bačić i ravnatelj Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Mladen Milošević danas su u Dubrovniku potpisali ugovor o obnovi obale u trajektnoj luci Trpnju.

Ugovor je vrijedan 4,2 milijuna kuna, a financirat će ga Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i omogućit će prihvat većih trajekata i poboljšanje maritivnih osobina trpanjske luke. Po riječima državnog tajnika Branka Bačića, pregovori i ulazak Republike Hrvatske u Europsku uniju bit će završeni znatno prije izgradnje pelješkog mosta te će nastupiti Schengenski propisi i drugačiji režim prometa, a pristanište u Trpnju morat će prihvatiti znatno veće trajekte. Već iduće godine između Trpnja i Ploča bit će uveden i novi, znatno veći trajekt.

Taj projekt obuhvaća obnovu potpornog zida obale u dužini od 50 metara, te proširenje Trpanj, trajektno pristaništepristanišne rampe s devet na 17 metara. Ovih dana bit će raspisan i natječaj za izvođenje radova, koji će početi poslije turističke sezone, a bit će završeni do kraja ove godine.


(Hina)



Pisane vijesti