Ministar Kalmeta obišao gradilište športske dvorane u Tisnom i potpisao ugovor o financiranju izgradnje športske dvorane Čista Velika

Ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta i ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković obišli su danas gradilište športske dvorane u Tisnom koju zajednički financiraju ta dva ministarstva s Općinom Tisno.

Ukupna vrijednost dvorane je 12,4 milijuna kuna, od čega Ministarstvo mora sudjeluje sa 8,5 milijuna kuna, Ministarstvo regionalnog razvoja s milijun i Općina Tisno sa 2,9 milijuna kuna.

Riječ je o višenamjenskoj športskoj dvorani površine 1.300 četvornih metara sa  400 sjedećih mjesta na tribinama i pratećim sadržajima.

Izvođač radova je tvrtka Ciglenica iz Zaprešića, a nadzor gradnje obavlja šibenska tvrtka Armabeton, dok je projekt izradilo splitsko poduzeće Jelić-inženjering.

U Vodicama su popodne ministri Kalmeta i Čobanković s gradonačelnicom Vodica Brankom Juričev Martinčev potpisali ugovor o financiranju izgradnje športske dvorane Čista Velika u vrijednosti od 13 milijuna kuna.

Gradnja ove dvodijelne dvorane započela je krajem 2006. godine, a međuvremenu je na zahtjev Mjesnog odbora preprojektirana u trodijelnu, što je povećalo troškove izgradnje.



Pisane vijesti