Završen 18. međunarodni sajam "Sport i nautika"

Na Zagrebačkom velesajmu večeras je zatvoren 18. međunarodni sajam "Sport i nautika" na kojem se predstavilo 576 izlagača iz 35 zemalja.

Sajam "Sport i nautika" održavao se od 18. do 22. veljače i, prema procjenama organizatora, posjetilo ga je oko 30 tisuća posjetitelja.

Na oko 27 tisuća četvornih metara izložbene površine na sajmu je bilo izloženo 260 različitih plovila, a primjetan je povećan broj domaćih proizvođača malih plovila.

Tako se na sajmu predstavila i Udruga hrvatske nautičke proizvodnje s novitetima hrvatske gradnje plovila s malih navoza, u stručnom dijelu programa sudjelovao je i nacionalni Klaster male brodogradnje, a uz domaću brodograditeljsku industriju predstavili su se i zastupnici i uvoznici plovila i opreme.

Slogan ovogodišnjeg sajma bio je "Ploviti, otkrivati, živjeti...", a u okviru njega održani su i brojni stručni skupovi i sastanci gospodarskih asocijacija iz domene male brodogradnje, u organizaciji Klastera male brodogradnje održan je stručni skup "Tradicija, inovacija, izvrsnost", raspravljalo se o brendiranju u maloj brodogradnji, domaćoj proizvodnji malih plovila i eko regulativi i sl.

U sklopu sportskog dijela sajma, uz predstavljanje sportske opreme i rekvizita, sportske odjeće i sl., održane su prezentacije brojnih sportskih natjecanja, uz ostalo i Europskog prvenstva u karateu koje će se u svibnju održati u Zagrebu.

Sedmu godinu za redom u sklopu sajma održana je međunarodna konferencija o kondicijskoj pripremi sportaša, a ove se godine raspravljalo i o navijanju i navijačima i s tim povezanoj zakonskoj regulativi.

Organizatori sajma ističu kako se "Sport i nautika" potvrdio kao vodeći i najznačajniji takav sajam na ovom području što pokazuju i izlagači i posjetitelji kroz uobičajene ankete. Gotovo sva izložena plovila našla su kupce, a poslovnim su rezultatima na sajmu zadovoljni i izlagači iz domene domaće prateće industrije, ističu sa Velesajma.

Sajmom "Sport i nautika" Zagrebački je velesajam počeo je i obilježavanje stote obljetnice sajmovanja u Zagrebu i u znaku tog jubileja bit će i sve ostale sajamske manifestacije u ovoj godini, najavljuju sa ZV-a.


(Hina)



Pisane vijesti