Akcija pojačanog nadzora plovila “Sigurna plovidba 2018“

Pozivamo Vas na praćenje cjelodnevne akcije pojačanog nadzora pomorskog prometa „Sigurna plovidba 2018“, koja će se održati u srijedu, 1. kolovoza s početkom u 10.00 sati.

Naglasak akcije bit će pojačani nadzor plovila u područjima najgušćeg pomorskog prometa te provjera poštivanja propisanih sigurnosnih standarda od strane nautičara.

Ovogodišnja akcija istodobno će se održavati u području nadzora sigurnosti plovidbe svih osam lučkih kapetanija, koje će novinarima i predstavnicima medija osigurati neposredno praćenje akcije sa spasilačkih brodica.

Novinari zainteresirani za praćenje aktivnosti, akciji 'Sigurna plovidba 2018' mogu se priključiti ukrcajem na brodice lučkih kapetanija, kako slijedi:
  • Pula, ukrcaj ispred zgrade Lučke kapetanije Pula, Riva 18 u 09.30h;
  • Rijeka, ukrcaj ispred zgrade Lučke kapetanije Rijeka, Senjsko pristanište 3 u 09.30h;
  • Senj, ukrcaj ispred zgrade Lučke kapetanije Senj , Obala kralja Zvonimira12 u 09.30h;
  • Zadar, ukrcaj u luci Gaženica (vez ispred Croduxove pumpne stanice) u 09.30h;
  • Šibenik, ukrcaj ispred Lučke kapetanije Šibenik, Obala Franje Tuđmana 8 u 09.30h;
  • Split, ukrcaj ispred zgrade Lučke kapetanije Split, Obala Lazareta 1 u 09.30h;
  • Ploče, ukrcaj u gradskoj luci, vez broj 10 (kod remorkera) u 09.30h;
  • Dubrovnik, ukrcaj u luci Gruž, vrh mula 'Petka' u 09.30h.

Molimo novinare koji su zainteresirani za ukrcaj na brodice lučkih kapetanija da potvrde svoj ukrcaj putem e-mail adrese press@mmpi.hr, do utorka, 31. srpnja do 13 sati.

Koordinirana akcija pojačanog nadzora pomorskog prometa pred sami vrhunac turističke sezone, za cilj ima preventivno djelovati i ukazati na važnost pridržavanja svih propisa u plovidbi i time utjecati na povećanje razine sigurnosti svih sudionika u pomorskom prometu. U teritorijalnom moru i unutarnjim morskim vodama Republike Hrvatske, u vršnom razdoblju turističke sezone plovi više od 60 tisuća domaćih i stranih plovila, što iziskuje pojačani nadzor pomorskog prometa, posebno  u područjima najgušćeg prometa, u cilju osiguravanja sigurne plovidbe svim sudionicima koji plove Hrvatskim dijelom Jadrana, a posljedično i svim kupačima, odnosno, osobama koje borave u Hrvatskom akvatoriju.