A sada Vlada: Butković o CA i napadima na vozače

27.02.2019.

10:39

Autor: HRT

default error photo
Upitan kako komentira incidente s napadima na vozače, ministar je rekao da ih prije svega najstrože osuđuje.
U emisiji "A sada Vlada" gostovao je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Upitan kako komentira incidente s napadima na vozače, ministar je rekao da ih prije svega najstrože osuđuje. Najavio je da će on i njegovo ministarstvo podržati svaku inicijativu koja traži strože kazne za počinitelje.

- Jedini način na koji se to može riješiti je izmjena Kaznenog zakona gdje bi se za takve počinitelje predvidjele i strože kazne. I naše ministarstvo će takve inicijative podržati - najavio je.

Između ostalog ministar je govorio o Croatia Airlinesu. Vlada je donijela odluku da postupak traženja i odabira strateškog partnera Croatia Airlines provodi posebno višečlano, međuresorno povjerenstvo, a na čelu tog povjerenstva je ministar Butković. Rekao je da je u planu tvrtki pronaći strateškog partnera ove godine, za što ima interesa i u Europskoj uniji, ali i u zemljama izvan nje.

Naglasio je da je cilj obnova flote, jer Croatia Airlines nema snagu da to sama napravi. Stoga će se tražiti partnera koji će zajedno s Hrvatskom ponuditi rješenja i za to, kao i za stabilnost te kompanije.

Na pitanje je li država spremna na potpunu privatizaciju, ministar je odgovorio da je država spremna na svaki model koji će garantirati stabilnost tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!