Održana Međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta

  • Slika /slike/foto 5_22/foto REGATA-BAKAR 20-5_22/nsl REGATA-BAKAR 20-5_22.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
U petak, 20. svibnja 2022. u Bakarskom zaljevu je održana 27. međunarodna veslačka regata pomorskih učilišta, u organizaciji Pomorske škole Bakar. Na regati je sudjelovalo 144 veslača i veslačica iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, raspoređenih u pet muških i četiri ženske ekipe, a pobjeda je u muškoj konkurenciji pripala Pomorskom fakultetu u Rijeci, dok je među ženskim predstavnicama najuspješnija bila ekipa Fakulteta za pomorstvo iz Portoroža.
 
Ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji, u ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, koje je jedan od pokrovitelja regate, nazočila je Nina Perko, ravnateljica Uprave pomorstva te drugi predstavnici pokrovitelja iz Grada Bakra, Primorsko-goranske županije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.
 
Veslačka regata na zanimljiv i zabavan način želi popularizirati pomorski poziv i približiti ga novim naraštajima učenika, ali i kroz praksu omogućiti razmjenu iskustava između regionalnih pomorskih školskih ustanova, Pomorske škole Bakar, Srednje škole "Ambroza Haračića" iz Malog Lošinja, Pomorskog fakulteta u Rijeci, Škole za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju iz Beograda, kao i Elektro i pomorske škole te Fakulteta za pomorstvo i promet iz Portoroža.

Pisane vijesti