Jedna osoba ozlijeđena u sudaru brodica kod Proizda

Službenici Lučke kapetanije Dubrovnik obavijestili su Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o sinoć poduzetim spasilačkim i očevidnim radnjama, povodom pomorske nesreće u kojoj je jedna osoba zadobila teže tjelesne ozljede, uslijed sudara dvije brodice u korčulanskom arhipelagu.

Jedan od sudionika ove pomorske nesreće poziv pogibelji prema službenicima Lučke ispostave Vela Luka uputio je sinoć, 25. studenoga u 20.00h, kada je prijavio sudar sa drugom brodicom kod otočića Proizd, sa zapadne strane otoka Korčule. S obzirom da je pozivatelj prijavio ozljede kod drugog sudionika nesreće, o događaju je obaviješten MRCC Rijeka, a prema poziciji nesreće odmah su isplovili službenici LI Vela Luka, koji su po dolasku na poziciju nesreće ozlijeđenu osobu prebacili na brodicu te su u 21.15h pristali u Vela Luku. Odmah po pristanku ozlijeđenu osobu u daljnje medicinsko postupanje preuzeli su djelatnici Hitne medicinske službe Vela Luka. S obzirom na težinu ozljeda, sudionik pomorske nesreće ubrzo je prevezen u KBC Split, za što je iz MRCC Rijeka angažiran helikopter Obalne straže.

Očevid na poziciji pomorske nesreće provode službenici Lučke kapetanije Dubrovnik i Lučke ispostave Vela Luka. Do sada je utvrđeno da su se dvije brodice sudarile iz, za sada, nepoznatog razloga. Jednom brodicom upravljao je E.M., dok je drugom upravljao M.A., obojica državljani Republike Hrvatske, a osim njih na brodicama nije bilo drugih osoba.

Obje brodice u sudaru su oštećene, od kojih je jedna brodica plovna sa manjim oštećenjima, dok je druga brodica značajnije oštećena te je dotegljena u Vela Luku. Na poziciji pomorske nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša.

Pisane vijesti