Otvoren 4. sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2007"

Photo os-sajam-salori.jpg

Na sajamskom prostoru Pampas u Osijeku danas je otvoren 4. Sajam lova, ribolova i turizma "Salori 2007", na kojem sudjeluje 150 izlagača iz zemlje i inozemstva na ukupno 7.000 četvornih metara unutarnjeg i vanjskog prostora.

Otvarajući Sajam osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo istaknuo je kako je sajam lova i ribolova postao najznačajnija manifestacija te vrste u Hrvatskoj, o čemu svjedoči velik broj izlagača i gostiju.

Prirodno bogatstvo, šume, rijeke, divljač, bogatstvo ribljeg fonda neki su od najvažnijih brandova Osječko-baranjske županije. Upravo na tim prednostima županija gradi razvojne perspektive te kroz predpristupne fondove želi osigurati financijska sredstva za daljnji razvoj eko turizma, kazao je Bubalo.

Sajam se do 1. travnja održava u organizaciji Osječkog sajma d.o.o., lovačkog i ribolovnog saveza Osječko-baranjske županije i županijske Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Među brojnim manifestacijama koje će se održavati na sajamskom prostoru, posebno je atraktivno kuhanje fiš paprikaša, te brojnih lovačkih specijaliteta, kao i izložba lovačkih pasa. (Hina)