Državni tajnik Mičić primio gruzijsko izaslanstvo

Photo Flag_of_Georgia.jpg

Državni tajnik za turizam Zdenko Mičić primio je danas u radni posjet Vanu Nakaidzea, zamjenika ministra gospodarskog razvoja Gruzije i Otara Bubashvilia, predsjednika Odjela za turizam i resorte Gruzije.

Tijekom svog radnog posjeta, koji je potaknut namjerom Gruzije da započne s programima i mjerama usmjerenim na razvoj malog i srednjeg poduzetništva u turizmu, Nakaidze i Bubashvili posjetili su HBOR, Agenciju za malo i srednje poduzetništvo, Hrvatsku gospodarsku komoru, a susrest će se i s predstavnicima Ruralisa.

U jednosatnom razgovoru ukratko su izložili stanje u turizmu Gruziju, namjere gruzijske Vlade za jačanjem ovog sektora i razloge posjeta. Državni tajnik Mičić upoznao ih je s trenutnim stanjem u hrvatskom turizmu, njegovim perspektivama, ulaganjima, funkciji Ministarstva i HTZ-a,  promociji, sustavu turističkih zajednica.

Prema želji gostiju, intenzivnije i detaljnije govorio je o programu „Poticaj za uspjeh“, te drugim mjerama kojima se potiče razvoj turizma u Hrvatskoj (stari i novi programi  bespovratnih potpora usmjereni na očuvanje baštine i obogaćivanje/oživljavanje turističke ponude, novi program kreditiranja seoskog turizma), osobito u sektoru malog i srednjeg poduzetništva, ali i o planovima za veća ulaganja i tekućim projektima toga tipa.

Gruzija je također članica Svjetske turističke organizacije kao i Hrvatska, pa se razgovaralo i o suradnji unutar te međunarodne organizacije.