LRH u tri mjeseca s nešto manjim gubitkom nego lani

Photo lrh.jpg

Opatijska hotelska tvrtka Liburnia Riviera Hoteli (LRH) prvo je ovogodišnje tromjesečje poslovala s gubitkom od 15,2 milijuna, što je nešto manji gubitak, za 0,8 posto, u odnosu na isto lanjsko razdoblje, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke sa Zagrebačke burze.

Manji gubitak u prvom tromjesečju ove godine rezultat je 19 postotnog povećanja ukupnih prihoda na 21,1 milijun kuna, pri čemu su poslovni prihodi u odnosu na lani porasli 18,3 posto, a financijski prihodi za 40 posto.

Nešto sporije pak, za 9,9 posto, rasli su ukupni rashodi i u prvom su tromjesečju ove godine iznosili 36,4 milijuna kuna.

Od toga se najveći dio ili 15,6 milijuna kuna odnosio na troškove osoblja, koji su u odnosu na prvo tromjesečje prošle godine porasli 2,6 posto.
Prema podatcima iz izvješća, u hotelima Liburnia Riviera Hotela u prvom je tromjesečju boravilo 22.045 gostiju, što je 29 posto više nego u istom razdoblju lani, a ostvareno je 66.140 noćenja.

Kako stoji u tromjesečnom financijskom izvješću objavljenom na Burzi, većinski dionički paket od 84,59 posto drži Hrvatski fond za privatizaciju (HFP), a SN Holding ima udio od 8,15 posto. (Hina)