Ministar Oleg Butković na svečanosti otvorenja radova na izgradnji državne ceste Rogovići - Lindarski Križ

Ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković nazočit će u ponedjeljak, 22. srpnja svečanosti uvođenja izvođača u posao tj. početku izgradnje dionice državne ceste 'Rogovići - Lindarski Križ', kraj Pazina.

Otvorenje će se održati na lokaciji državne ceste DC77, kod skretanja za poslovnu zonu Ciburi (početak dionice nove prometnice na kojem je predviđeno kružno raskrižje). s početkom u 11.00 sati.

Hrvatske ceste d.o.o. u svojstvu naručitelja radova realiziraju ovu prometnicu duljine 6,14 km s ciljem među-općinskog povezivanja, a dovršetkom izgradnje spojne ceste, koja počinje priključkom na županijsku cestu ŽC 5190 (Žminj - Rogovići), kod čvora “Rogovići” na Istarskom ipsilonu, čime će se omogućiti obilazak Pazina i tako bitno poboljšati prometnu protočnost i sigurnost.

Za izvođača radova na izgradnji spojne ceste odabrana je, temeljem provedenog javnog natječaja, građevinska tvrtka EURO-ASFALT d.o.o., iz Bosne i Hercegovine, sa ponuđenom vrijednošću radova u iznosu od 42.888.833,96 kn (bez PDV-a) uz rok od 20 mjeseci, od uvođenja izvođača u posao.

Spojna cesta je projektirana za mješoviti promet prosječne brzine do najviše 80 km/h te sukladno izmjerenoj gustoći prometa na gravitirajućim državnim cestama (D48 i D64), očekuje se opterećenost između 3000 do 7000 vozila dnevno, što ovu prometnicu svrstava u 3. kategoriju državnih cesta.
 

Izjave za novinare predviđene su nakon završetka svečanog dijela programa.