Rijeka / Cres: Ministar Oleg Butković potpisuje dva Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti gotovo 88 milijuna kuna

RIJEKA
 
Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Rijeci će, zajedno sa ravnateljem SAFU-a Tomislavom Petricem te direktorom Autotroleja Marinom Rajčićem potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt  „Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej d.o.o.“ iz Rijeke.

Svečano potpisivanje održati će se u Gradskoj vijećnici (Korzo 16) s početkom u 9.30 sati.

Ukupna vrijednost projekta iznosi nešto više od 48,5 milijuna kuna, a ukupna bespovratna sredstva koja će se dodijeliti za nabavu oko 22 nova autobusa iznose 38 milijuna kuna.

Potpisivanju će prisustvovati i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obernsel, a izjave za medije ministra, gradonačelnika i potpisnika predviđene su u 10.00 sati, nakon potpisivanja Ugovora.
 
 
CRES
 
Nakon potpisivanja Ugovora za nabavu autobusa, ministar Oleg Butković će na Cresu u 13.15 sati potpisati i Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Rekonstrukcija i dogradnja zapadnog dijela luke Cres“.

Svečano potpisivanje održati će se u Gradskoj vijećnici (Creskog statuta 15).

Ukupna vrijednost projekta je 39,2 milijuna kuna, a bespovratna sredstva iznose 34,4 milijuna kuna. Potpisnik ovog Ugovora, uz ministra i ravnatelja SAFU-a, bit će Anton Opatić, ravnatelj Županijske lučke uprave Cres. Svečanosti potpisivanja Ugovora prisustvovat će i zamjenica župana Primorsko-goranske županije Marina Medarić te gradonačelnik Grada Cresa Kristijan Jurako.

Izjave za medije predviđene su nakon potpisivanja, odnosno, tijekom obilaska lokacije projekta u 13.50 sati (zapadni dio luke Cres).