Ministar Oleg Butković na potpisivanju Ugovora s izvođačem radova na projektu „Modernizacija i elektrifikacija željezničke pruge Zaprešić – Zabok“

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković prisustvovat će u utorak, 12. lipnja 2018. godine na svečanom potpisivanju Ugovora sa izvođačem radova za projekt „Modernizacija i elektrifikacija željezničke pruge Zaprešić – Zabok“.

Svečanost potpisivanja održat će se u Vršilnici (kompleksu Novih dvora Jelačićevih, Aleja Đure Jelačića) s početkom u 11.00 sati

Ugovor će u ime investitora projekta potpisati predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, a u ime odabranog izvođača radova predstavnik tvrtke Swietelsky d.o.o.

Vrijednost ugovora koji se sa 85 posto sredstava sufinancira iz fondova EU iznosi 530,7 milijuna kuna (bez PDV-a).  

Podsjetimo, riječ je o jednoj od najprometnijih željezničkih dionica u Republici Hrvatskoj, kojom se mjesečno, u prosjeku, preveze oko 100 tisuća putnika. Modernizacijom i elektrifikacijom pruge između Zaprešića i Zaboka, u duljini od 24 kilometara, povećat će se razina sigurnosti i učinkovitosti putničkog i teretnog prijevoza te omogućiti njezino cjelovito uključivanje u sustav prigradske željeznice šireg područja grada Zagreba.