Ministar Oleg Butković potpisuje gotovo 700 milijuna kuna vrijedne projekte za Vukovarsko-srijemsku županiju

U Vinkovcima će se, u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine potpisati dva ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Nadogradnje i elektrifikacije postojeće željezničke pruge Vinkovci-Vukovar te za nabavu autobusa za tvrtku Polet d.o.o. Vinkovci.

Svečanost potpisivanja održat će se u željezničkom kolodvoru Vinkovci s početkom u 11.00 sati.

Ugovor za financiranje nadogradnje i elektrifikacije 18,71 km željezničke pruge Vinkovci-Vukovar - projekt vrijedan gotovo 680 milijuna kuna, ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric potpisat će sa predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem.

Ugovor za dodjelu sredstava za nabavu novih autobusa za javni gradski promet grada Vinkovaca – projekt vrijedan gotovo 15 milijuna kuna, ministar mora, prometa i infrastrukture i ravnatelj SAFU-a potpisat će sa direktorom tvrtke Polet Mijatom Kurtušićem.

Na svečanosti potpisivanja navedenih ugovora sudjelovat će i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava koji će nakon potpisivanja najaviti i prijavu projekta izgradnje nadvožnjaka Borinci za sufinanciranje bespovratnim EU sredstvima.

Nakon potpisivanja Ugovora, ministar Oleg Butković i ministrica Gabrijela Žalac u 11.45 sati će s predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta Josipom Škorićem obići Istočnu zaobilaznicu grada Vinkovaca (kod mosta Bosut), a na kojoj su radovi započeli u svibnju prošle godine.

Predstavnici medija pozivaju se na praćenje oba događaja.