Ministar Oleg Butković na potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt dogradnje luke Crikvenica

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje programa i projekata EU Tomislav Petric i ravnatelj Županijske lučke uprave Crikvenica Mario Kružić potpisat će u petak, 11. svibnja 2018. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Dogradnja luke otvorene za javni promet županijskog značaja – luka Crikvenica“.

Svečanost potpisivanja održat će se Gradu Crikvenica (Gradska vijećnica, Vinodolska ulica 1) s početkom u 10.00 sati.

Ugovorom će se Županijskoj lučkoj upravi Crikvenica dodijeliti gotovo 33 milijuna kuna bespovratnih sredstava za nadogradnju postojeće luke Crikvenica, odnosno za izgradnju sekundarnog lukobrana i dogradnju „Male palade“, zaštitnog gata.

Izgradnjom lučke infrastrukture povećat će kvalitet obavljanja prijevoza putnika na cjelogodišnjoj liniji Crikvenica – Šilo (otok Krk) tijekom cijele godine, bez obzira na pritisak turizma, a osigurat će se i preduvjeti za redovito i sigurno obavljanje pomorskog prometa.

Ovo je drugi je po redu projekt koji se financira iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija, a čime se nastavljaju ulaganja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u županijske luke bespovratnim sredstvima EU, nakon što je, podsjetimo, u travnju ove godine potpisan i prvi, 32 milijuna kuna vrijedan Ugovor za izgradnju trajektne luke Tkon.