Ministar Oleg Butković u Ljubljani sudjeluje na „TEN-T Danima 2018“

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković boravit će na „TEN-T Danima“ koji će se u organizaciji Europske komisije i na poziv Povjerenice Europske komisije za promet Violete Bulc, održavati u Ljubljani od 25. do 27. travnja 2018. godine. Osim sudjelovanja na službenom dijelu programa ministar Oleg Butković ovom će prigodom održati i bilateralne sastanke s kolegama ministrima iz zemalja članica Europske unije.

Povjerenica Violeta Bulc pozvala je ministre prometa zemalja EU kako bi se otvorila rasprava o ulaganjima na Transeuropskoj prometnoj mreži (TEN-T) i njihovom doprinosu pametnoj, održivoj i sigurnoj mobilnosti.

Podsjetimo, Hrvatska nalazi se na dva koridora TEN-T Osnove mreže – Mediteranskom i Rajna-Dunav koridoru, a zahvaljujući čemu ima mogućnost bespovratnim sredstvima financirati prometne projekte na tim pravcima (npr. željezničke projekte od Rijeke do granice s Mađarskom, kao što je dionica Križevci-Koprivnica-DG te projekte u riječnim lukama, kao što je nadogradnja lučke infrastrukture u Slavonskom Brodu).

Pregled programa sudjelovanja ministra Olega Butkovića na TEN-T Danima:
  • srijeda, 25. travnja 2018.:
17.50 sati – Bilateralni sastanak ministra Olega Butkovića s francuskom ministricom prometa Élisabeth Borne, a na temu paketa prijedloga novog europskog zakonodavstva o mobilnosti. 

(lokacija: salon povjerenice Europske komisije za promet u Ljubljana Exhibition and Convention Centre)
  • četvrtak, 26. travnja 2018.:

11.00 – 13.30 sati - Interinstitucionalni sastanak na temu financiranja prometne infrastrukture kroz budući višegodišnji financijski okvir Europske unije, na kojem je predviđeno i kraće obraćanje ministra Olega Butkovića.

(lokacija: Povodni Moz Hall u Ljubljana Exhibition and Convention Centre)

16.15 – 16.45 – Trilateralni sastanak ministara prometa Republike Hrvatske, Republike Slovenije i Mađarske
Teme sastanka bit će suradnja triju država na području prometa, izmjena CEF Uredbe i s tim povezanog proširenja Baltic-Adriatic koridora.

(lokacija: Galerija 2 u Ljubljana Exhibition and Convention Centre)