Milijunti putnik splitske zračne luke tenisač Mario Ančić

Photo 061012-FAH-Ha123689.jpg

(foto: FaH)Tenisač Mario Ančić milijunti je ovogodišnji putnik splitske Zračne luke kojega je računalo danas "izabralo" pri ukrcaju za let Croatia Airlinesa u Frankfurt.

Ančić je bio jedan od 96 putnika na tom letu i bio je nemalo iznenađen kad ga je aerodromsko osoblje, pri "čekiranju", upozorilo da je upravo on milijunti putnik i da će mu pripasti vrijedne nagrade.

Direktor Zračne luke Lukša Novak uručio mu je bon u vrijednosti od dvije tisuće kuna za potrošnju u aerodromskom Duty Free Shopu, a direktor poslovnice Croatia Airlinesa Toni Kocejić dvije povratne karte za međunarodne letove po njegovu izboru.

Mario Ančić izjavio je kako mu je neobično drago da mu se nasmiješila sreća prije nastupa na turniru u Madridu, kamo je danas preko Frankfurta i otputovao, budući da je to jedan od triju jakih turnira koje mora dobro odigrati ne bi li nastupio na Mastercupu u Šangaju.

Današnji je datum, naglasio je direktor Zračne luke Novak, vrlo važan za splitsku zračnu luku, jer je brojka od milijun putnika nadmašena prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske. Zadnji je put to bilo 1988.

Splitska Zračna luka od početka godine znatno povećava promet putnika i zrakoplova u usporedbi s prošlom godinom, pa se očekuje kako će godinu zaključiti s povećanjem od najmanje 18 posto, odnosno s više od 1,050.000 putnika. (Hina)