HTZ o turističkim mogućnostima Knina i Drniša

Photo logo_hr.gif

Za dvodnevna posjeta Šibensko-kninskoj županiji direktor Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić s članovima Stožera Koordinacijskog odbora projekta "Volim Hrvatsku" te predstavnicima svih hrvatskih turističkih zajednica i 20-ak  turističkih novinara posjetili su danas Knin i Drniš.

S kninskom gradonačelnicom Josipom Rimac i direktorom Turističkog ureda Višeslavom Šiklićem razgovarali su o turističkim mogućnostima i projektima oživljavanja turizma na kninskom području. Niko Bulić je kazao da će HTZ poduprijeti sve projekte kontinentalnog turizma koji obogaćuju jadransku turističku ponudu. Uz već poznate kninske turističke vrijednosti posebno je zanimanje pobudilo najavljeno predstavljanje skijaško-planinskog centra na Dinari.

U Drnišu je gradonačelnik Anto Dželalija izvijestio kako je sinoć Gradsko poglavarstvo odlučilo osnovati Turističku zajednicu, koja će biti smještena u kući Divnić, zaštićenu kulturnom spomeniku koji se obnavlja novcem Ministarstva kulture. Rečeno je kako je upravo odobreno još sto tisuća kuna za nastavak radova.

Radujem se što su Drnišani prepoznali svoje turističke mogućnosti, istaknuo je Bulić, podsjetivši da je HTZ još prije dvije godine odlučio izdvojiti 150 tisuća kuna za uređenje prostorija za Turistički ured. Novčano su pomogli još samo otvaranje turističkih ureda u Vukovaru i Kninu, kazao je Bulić i najavio novčanu potporu za završetak obnove zgrade Divnić.

Uz tradicijsku i narodnu baštinu te prirodne znamenitosti najveće mogućnosti za razvoj turizma na drniškom i kninskom području imaju seoska kućanstva, izjavio je Bulić i dodao da je to prepoznao dio njih i već se uspješno bave seoskim turizmom. (Hina)