Master plan dalmatinskog turizma na Internetu

Photo SPLIT_001.jpg

Vijeće Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije odlučilo je na današnjoj sjednici da prije konačnoga usvajanja master plana turizma srednje Dalmacije njegov sažetak objavi na svojoj Internet stranici www.dalmatia.hr, kako bi od svih zainteresiranih dobili dodatne sugestije, mišljenja i kritike.

O tom će se planu, koji je izradila tvrtka Horwath Consulting iz Zagreba, raspravljati u tijelima Županije početkom iduće godine.

Plan predviđa preobražaj srednje Dalmacije u turističku destinaciju koja od turizma živi veći dio godine, a ne kao dosad, dva ljetna mjeseca, jer to bi omogućilo dugoročnu profitabilnost.

Za ostvarenje te vizije potrebno je unaprijediti kapitalne, prirodne, kulturne i infrastrukturne vrijednosti, razviti nove proizvode, te udvostručiti broj educiranih kadrova i to u skladu s karakteristikama svakoga od tri zasebna prostora - obalnog pojasa, otoka i zaleđa.

Direktor županijske Turističke zajednice Mili Razović kazao je da Splisko-dalmatinska županija u narednoj godini predviđa rast turističkoga prometa od tri posto. Promocija dalmatinskog turizma više će se usmjeriti na francusko i skandinavsko tržište, te će povećati broj tzv. road show programa, kojima se reklamira privatni smještaj. (Hina)