Hrvatski turistički dan u Moskvi

Photo moskva-ww.jpg

Hrvatska turistička ponuda u 2007. bit će predstavljena na 'Hrvatskom turističkom danu' u Moskvi 26. siječnja.

Budući da se ove godine očekuje veliki broj ruskih turista u Hrvatskoj, ovo će biti prilika da hrvatski hotelijeri i turističke agencije prošire svoje poslovne kontakte i ostvare što bolju suradnju s ruskim partnerima, navode iz Hrvatske turističke zajednice.

Po podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je u razdoblju od siječnja do studenoga prošle godine posjetilo više od 108 tisuća turista iz Rusije, koji su ostvarili 935 tisuća noćenja, što je za po 35 posto više nego u istom razdoblju godine prije.

Gosti iz Rusije ostvarili su prosječnih 8,7 noćenja po dolasku, a po duljini boravka prednjače među stranim turistima koji lani posjetili Hrvatsku.

U cilju što kvalitetnije pripreme turističke 2007., 'Hrvatskim turističkim danom' u Moskvi HTZ započinje seriju promidžbenih aktivnosti na ruskom tržištu, a nesumnjivo važan čimbenik sve većem rastu turističkog prometa iz Rusije prema Hrvatskoj je i dizanje standarda prosječnih ruskih građana koji sve više svoj odmor provode u inozemstvu, napominju iz HTZ-a. (Hina)