(1407)
Ministar mora, turizma, prometa i razvitka
raspisuje


JAVNI POZIV


za prijavu kandidata za članove Vijeća koris­nika telekomunikacijskih usluga.
I. Na temelju članka 50. stavka 2. Zakona o telekomunikacijama (Narodne novine br. 122/03, 158/03, 60/04 i 70/05) ministar mora, turizma, prometa i razvitka raspisuje javni poziv u svrhu predlaganja kandidata za članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga, kao savjetodavnog tijela pri Hrvatskoj agenciji za telekomunikacije koje posreduje u rješavanju sporova između davatelja usluga i korisnika usluga, te obavlja i druge poslove u vezi sa zaštitom prava korisnika javnih telekomunikacijskih usluga, u skladu sa Zakonom o telekomunikacijama.
II. Za članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga, u skladu s člankom 50. stavkom 3. Zakona o telekomunikacijama, ne mogu se imenovati državni dužnosnici, osobe koje obnašaju dužnost u tijelima političke stranke, niti osobe koje su u radnom odnosu, ostvaruju utjecaj ili obavljaju druge poslove u pravnim osobama na koje se primjenjuju odredbe Zakona o telekomunikacijama, a obavljaju djelatnost u području telekomunikacija, niti se mogu imenovati vlasnici ili suvlasnici ili članovi njihovih uprava, nadzornih odbora ili upravnih vijeća, ili osobe koje obavljaju druge poslove zbog kojih bi moglo doći do sukoba interesa.
III. Članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga imenuje ministar mora, turizma, prometa i razvitka na razdoblje od četiri godine.
IV. Prijave kandidata za članove Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga, uz koje je obvezno priložiti životopise kandidata te dokaz o hrvatskom državljanstvu i prebivalištu u Republici Hrvat­skoj, podnose se u pisanom obliku i u zatvorenoj omotnici, u roku 10 dana od dana objave ovog javnog poziva, na adresu: Minis­tarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Uprava telekomunikacija i pošte, Prisavlje 14, 10000 Zagreb, s naznakom »Prijava kandidata za člana Vijeća korisnika telekomunikacijskih usluga«.

Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka